• STEUN SMASHING'72

  6/21/2020

  Steun Smashing'72 nu en sta sterk met je favoriete club!

  In deze moeilijke tijden staan we samen sterk als Nederlanders, maar ook als leden van Smashing ’72.

   Ondanks dat het seizoen abrupt is geëindigd, blijft onze teamspirit bestaan. We kunnen niet wachten om in September het eerste potje weer te mogen spelen. In de tussentijd vragen wij iedereen nog even geduld tot het zover is. Blijf vooral fit!

   Zoals u waarschijnlijk weet hebben veel organisaties een steuntje in de rug nodig. Wij nu ook, steun Smashing ’72 en sta sterk met je club. Gelukkig hebben we bij Smashing ’72 een gezonde balans, maar zijn de gevolgen door de coronamaatregelen nog onzeker. Met Smashing ’72 zijn wij het afgelopen seizoen een nieuwe weg ingeslagen om de club beter en sterker te maken en het verenigingsgevoel te versterken. Met het komende seizoen en al zijn onzekerheden in het vooruitzicht willen wij de ingeslagen weg toch vervolgen. Dat betekent dat wij nu al kosten maken zonder de zekerheid dat de inkomsten hiervoor voldoende zullen zijn. Mogelijk zullen de maatregelen waaronder we weer mogen sporten extra kosten met zich meebrengen.

   Smashing ’72 zal in September coronaproof moeten zijn wat extra kosten met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan desinfecterende middelen die beschikbaar moeten zijn in de zaal tijdens wedstrijden en trainingen. Mogelijk worden we verplicht om met kleinere groepen te trainen, wat inhoudt dat we wellicht meer uren een zaal moeten huren om iedereen te kunnen laten trainen terwijl de inkomsten per groep lager zullen zijn. Daarnaast zijn we de inkomsten van ons topfeest Smashing Satuday misgelopen, omdat we dit op het laatste moment moesten cancelen.

   Daarom vragen wij u nu om ons te helpen om het komende seizoen weer sterk uit de startblokken te komen en er een topjaar van te maken. Uw donatie maakt het mogelijk dat Smashing ‘72 er weer vol voor kan gaan. Daarnaast kunnen we sterker uit de coronacrisis komen dan dat we erin gingen. Zo kan Smashing ‘72 meer veiligheid en hygiëne bieden. Ook wordt het geld gebruikt om de vereniging te versterken en trainers verder te ontwikkelen.  

   Een paar maanden voordat corona het leven van iedereen in Nederland op zijn kop heeft gezet is de sponsorcommissie opgestart. De commissie heeft veel moeite gestopt in het plan voor het werven van sponsoren. Dit kon nu helaas nog niet in werking worden gezet, waardoor een aantal plannen pas later uitgevoerd kunnen worden. Desondanks zal de sponsorcommissie met start van het nieuwe seizoen zich alsnog in gaan zetten om sponsoren aan de club te binden. Met uw donatie kunnen we de eerste stappen toch alvast zetten.

  De website waar u kunt doneren is hier te vinden: https://www.doneeractie.nl/steun-smashing-39-72/-43949  Bij voorbaat veel dank voor uw steun.

   Met vriendelijke groet,

   Smashing ‘72

  Sponsorcommissie

  foto doneerlink
 • Bericht van de NEVOBO

  4/29/2020

  Beste volleyballer, We missen onze sport. We missen de volleybalclubs waar we het seizoen niet kunnen afmaken. Waar we nu niet samen de zaal of het zand kunnen betreden. Of de zesde set met elkaar beleven.   Gelukkig ontstaan er vanaf morgen (woensdag 29 april) door de aangepaste maatregelen voor de jeugd weer eerste mogelijkheden om (buiten) te (beach)volleyballen. Voor velen blijft het voorlopig echter nog een volleyballoze periode. Dat is voor jou als volleyballer vervelend, maar ook voor de vereniging waar je deel van uitmaakt. De maatregelen om het coronavirus te bestrijden begrijpen we allemaal. We moeten hier samen doorheen om onze gezondheid te kunnen waarborgen, zodat we (als de omstandigheden het toelaten) straks ook weer onze geliefde sport kunnen beoefenen.   Jouw vereniging, waar je in de zaal speelt, of waar je beacht, heeft in deze periode wel haar vaste lasten, zoals de zaal- of terreinhuur, onderhoud van de beachvelden en de kosten voor de trainers.   Volleybal is bij uitstek een sport waarin je samen de strijd aangaat. We hebben elkaar nodig om straks na deze periode weer te kunnen volleyballen zoals we het met z’n allen gewend waren en weer zo graag willen. We vragen je daarom jouw vereniging te blijven steunen. Dat kan door lid te blijven van jouw club, maar ook door sponsoren van jouw vereniging juist nu te ondersteunen.   Blijf gezond en zorg voor elkaar.   Met sportieve groet,   Guido Davio, Michel Everaert, Joop Alberda   Directie Nevobo

 • Wedstrijden t/m 31 maart afgelast. Smashing Saturday gaat ook niet door :'(

  3/12/2020

  In verband met de maatregelen die regering heeft aangekondigd heeft de Nevobo besloten alle wedstrijden tot en met dinsdag 31 maart af te lassen.

  Lees hier het volledige bericht van de bond.

  Ook de wereldberoemde Smashing Saturday die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden komt hierdoor te vervallen en zal verplaatst worden naar een nog nader te bepalen datum.

  We wensen iedereen veel gezondheid, sterkte, en gezond verstand toe de komende maand. Breng niet mensen onnodig en onbedoeld in gevaar, er zijn meer mensen kwestbaar dan je wellicht denkt.

  En was je handen.

 • Uitslagen Smashing '72 week 6

  2/11/2020

  Diemen was weer de place-to-be voor bijna al onze teams!

  Alleen Meisjes A1 moesten vrijdag 7 februari naar Purmerend om tegen VIP te spelen. Helaas verloren ze met 3-1.

  Zaterdag werden er maar liefst 12 wedstrijden gespeeld in onze thuis hal.

  Heren 2 won met 3-2 van KVA Heren 3 verloor met 2-3 van Arena Meisjes C3 won met 4-0 van VCH (MC1) Meisjes A2 verloor met 0-4 van PDK Huizen Heren 1 verloor met 1-3 van Madjoe Meisjes C1 won met 3-1 van VCH (MC3) Meisjes C2 verloor met 0-4 van Clam Dycke Dames 2 verloor met 0-4 van SVU Dames 1 won met 4-0 van KVA Dames 4 won met 3-1 van SVU Meisjes C4 verloor met 0-4 van Spaarnestad Dames 3 won met 4-0 van UvO

 • Uitslagen Smashing '72 week 5

  2/3/2020

  Januari zit er al weer op! De afgelopen week mochten onze teams weer op reis.

  Als eerste ging Dames 2 woensdag op bezoek bij Albatros in de Verheijhal in Amsterdam. Helaas werd hier met 4-0 verloren. Ook in de Verheijhal, maar dan op donderdag, speelde Dames 1 en Dames 3 tegen respectievelijk SVU en KVA. Beide partijen werden door Smashing '72 gewonnen met 2-3

  Vrijdag 31 januari kwamen er vier teams in actie. Heren 2 won van West! H1 in de Calandhal in Amsterdam met 1-3. Heren 3 deed hetzelfde tegen West! H2 op het veld ernaast. Meisjes C2 reisde af naar Castricum waar verloren werd met 4-0 van Croonenburg. Als laatste op vrijdag won Heren 1 met 1-3 van VVW in Wervershoof.

  Tot slot op zaterdag 1 februari nog een aantal wedstrijden: Meisjes C1 wint met 0-4 van Spaarnestad in Haarlem Dames 4 wint met 1-3 van US-met-een-lange-naam in de Amstelcampus Meisjes A1 verliest met 3-2 van Alvoco in Alkmaar Meisjes C4 verliest met 4-0 van VCH in Hoofddorp Meisjes C3 wint met 1-3 van VCC in Wormer

 • Uitslagen Smashing '72 week 4

  1/29/2020

  Het was afgelopen zaterdag (25 januari) weer een echte thuis-speel-dag! Maarliefst 11 teams traden op in onze sporthal.

  Voordat het zover was speelde Dames 3 nog een wedstrijd in de Verheijhal tegen Armixtos, met 0-4 overwinning voor Smashing als resultaat.

  Smashing '72 MC2 speelde ook op zaterdag maar dan in Amstelveen tegen AMVJ-Martinus. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 2-2.

  Dan, alle wedstrijden in Diemen: MC1 verliest met 1-3 van Sovoco MC3 wint met 4-0 van Spaarnestad MC4 verlist met 0-4 van VCC MA1 verliest met 2-3 van Alcovo MA2 speelt met 2-2 gelijk tegen Spaarnestad Dames 4 wint met 4-0 van UvO Dames 2 wint met 4-0 van SAS Dames 1 wint met 3-2 van Albatros Heren 3 verliest met 1-3 van WEST! Heren 2 wint met 3-2 van UvO Heren 1 wint met 4-0 van Alvoco

  Volgens mij waren dat ze allemaal. Tot volgende week!

 • Smashing '72 Heren 1 wint Diemense Sportploeg van het Jaar!

  1/20/2020

  In deze zware tijden voor ons eerste heren team nog een leuke opsteker! Vorige week werd de kampioensschaal van afgelopen seizoen in ontvangst genomen,en op zondag 19 januari werden de winnaars van de Kunst in Sport prijzen voor Diemense sporters en kunstenaars uitgereikt.

  Heren 1 was genomineerd in de categorie Sportploeg van het Jaar omdat ze vorig seizoen glansrijk gepromoveerd zijn naar de Promotieklasse. Dat het dit seizoen wat minder gaat, mag de pret niet drukken! Ze moesten het opnemen tegen Dames 1 van de waterpoloërs van De Zeeuwen, en het synchroonzwemteam van De Zeeuwen, en werden uiteindelijk door de jury tot winnaar bekroond! Dirk heeft de prijs tijdens het gala in ontvangst genomen (Diemernieuws).

  Sportman van het jaar werd ijszwemmer Fergil Hesterman. Het was de derde keer dat hij deze prijs won. Beachhandbalster Amber van der Meij werd sportvrouw van het jaar. Zij won deze prijs voor de tweede keer. Handbalster Isa Ternede (18) werd sporttalent van het jaar.

  d15b8140-d219-4ed7-9404-cf5ae5395b53 thumb840
 • Uitslagen Smashing deze week

  1/20/2020

  Zes teams kwamen er afgelopen week in actie. Als eerste mocht Heren 1 op woensdag 15 januari afreizen naar Wormer om het op te nemen tegen VCC, om weer met 2 punten naar huis te gaan. 3-2 verlies.

  Dames 1 ging donderdag 16 januari naar Uitgeest. Daar hadden ze nog een wedstrijd af te maken, én een nieuwe wedstrijd te spelen. De inhaalwedstrijd werd met 4-0 door Smashing gewonnen, en de echte uitwedstrijd met 2-3 winst voor Smashing.

  Zaterdag 18 januari werd er door diverse jeugd teams gespeeld. De Meisjes A1 verloren net aan van Albatros in de Verheijhal (3-2), Meisjes C2 verloren met 3-1 van Clamdycke in Krommenie, de Meisjes C3 speelden gelijk (2-2) in Hoofddorp tegen VCH, en tot slot verloren de Meisjes C4 met 4-0 in Haarlem van Spaarnestad.

  Al met al alleen voor Dames 1 lekkere resultaten, volgende week nieuwe kansen!

 • 30 november Smashing Saturday!

  11/21/2019

  Beste Smashingers!!! Zoals jullie weten is er 30 november weer de jaarlijkse SMASHING SATUDRAY! Er is vanaf woensdag 25/11 een super mooie toto aanwezig in de sporthal dus ga daar vooral ook zeker even langs!! Het jaarlijkse dealtje voor avond eten in de kantine is er natuurlijk ook dus blijf vooral plakken! Houd vooral de smashing Facebook in de gaten en natuurlijk onze nieuwe smashing Instagram voor verdere updates!! Zie jullie allemaal daar 🏐💃🏼

  WhatsApp Image 2019-11-18 at 23.35.57
 • 9e competitieweek: 4-0 zeges voor Meisjes C1 en Dames 3. Heren 2 op weg naar titel. Zaterdag weer thuis in Diemen

  11/4/2019

  Deze week weer een uitgebreid uit-programma. Meisjes A1 ging op bezoek bij de buren van US, gesponsord door de werkgever van Emma´s vader. Mischien kunnen ze beter Smashing gaan sponsoren, want die wonnen al weer met 3-1. Meisjes A2 was vrij en Meisjes C1 speelde in Leiderdorp. Alleen de 3e set was spannend, maar ook die werd gewonnen. Meisjes C2 speelde al op vrijdagavond in Purmerend. Een 2-0 achterstand werd nog knap omgezet in een gelijkspel. Meisjes C3 speelde heel constant in Hilversum, maar met 3x 19 punten op rij werd geen puntje mee naar huis genomen. Bij de Dames een goed vervolg van Dames 1. In een hele spannende wedstrijd werd KVA op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Dames 2 had één van de beste teams als tegenstander. In 2 sets gingen ze goed mee, maar het leverde in Amstelveen bij SVU geen punten op. Zoals verwacht had Dames 3 geen problemen met De Spuyt en werden in Amsterdam alle punten opgehaald. Dames 4 was deze week vrij. Heren 1 moest helemaal naar Enkhuizen. Bij de koploper werden de punten goed verdeeld over de sets: 3x dik verloren, 1x nipt gewonnen. Heren 2 speelde de topper tegen De Spuyt. In een spannende wedstrijd lukte het uiteindelijk om een 3-1 zege te pakken. De titel gloort aan de horizon. Heren 3 speelde in het Dorpshuis bij de buren in Duivendrecht. In het kleine halletje lukte het Heren 3 toch om te winnen in 5 sets. In de Smashing Ranglijst veranderde er qua ranking niet zoveel, ook de Top 3 bleef hetzelfde: Meisjes C1, Meisjes A2 en Dames 3. Komende week wel weer veel thuiswedstrijden, op zaterdag in Diemen. Kijk in het programma voor de details.

 • Donderdag 7 November, 19.30 uur, Algemene Leden Vergadering in de Omval!

  11/4/2019

  Op donderdag 7 november zal om half 8 de jaarlijkse ALV gaan plaatsvinden in de Omval. Het bestuur hoopt weer op een grote opkomst, net als vorig jaar. Vanzelfsprekend staan de standaardpunten op de agenda (financiele resultaten en begroting, decharge bestuur en commissies), maar ook uiteraard de status van ´Make Smashing Great Again´. Mocht je nog ingekomen stukken of agendapunten hebben, dan kun je terecht bij het Bestuur door hun aan te spreken in de hal of via mail

 • 8e competitieweek: Heren 1 verliest in de Beker, wedstrijd Dames 4 verplaatst. Heren 2 speelt maandag topper in Diemen

  11/4/2019

  Er stonden deze week maar 2 wedstrijden gepland ivm deherfstvakantie en de ´bekerweek´. En inderdaad was daar ook een bekerwedstrijd bij. Heren 1 speelde ´thuis´ in Hilversum tegen KO Trivolley uit Naarden. Vraag niet waarom. Een 2-0 achterstand werd knap weggepoetst, maar in de 5e set ging Heren 1 alsnog KO. De wedstrijd van Dames 4 tegen VONO ging niet door, omdat sporthal De Weeren niet beschikbaar was. Het alternatief om in Diemen te spelen bleek ook niet mogelijk, want VONO had ook geen team. In de Smashing Ranglijst veranderde daardoor niets en dus bleef de Top 3: Meisjes C1, Meisjes A2 en Dames 3. Komende week wel weer een vol programma met allemaal uit-wedstrijden. Eentje daarvan wordt wel in Diemen gespeeld. Op maandag komt Heren 2 (koploper) in actie tegen De Spuyt (runner up). Bij winst is het kampioenschap dichtbij. Kijk in het programma voor de details.

 • 7e competitieweek: Dames 1 verslaat Dames 2, 4-0 zeges voor Meisjes C2, Dames 3 en Heren 2. Komende week vakantie

  11/4/2019

  Lekker veel thuiswedstrijden deze week. Meisjes A1 kreeg US op bezoek. Na 3 sets te hebben gewonnen, ging de laatste set nog naar US. Meisjes A2 was opeens vrij. Albatros had de herfstvakantie niet zien aankomen en meldde zich de dag van tevoren af. Meisjes C1 speelde een spannende wedstrijd tegen Spaarnestad, die na een 1-1 stand met 3-1 werd gewonnen. Meisjes C2 speelde constant en won 4 sets waarbij de tegenstander VIP steeds rond de 20 bleef steken. Meisjes C3 speelde ook een spannende wedstrijd. Tegen ODIS werd toch een 3-0 voorsprong gepakt, maar de laatste set ging nipt verloren. Bij de Dames een drukke week voor Dames 1 en Dames 2. Op woensdag werd de onderlinge derby duidelijk in het voordeel van Dames 1 beslist. Alleen in de 2e set was Dames 2 dichtbij setwinst. Op zaterdag waren de rollen omgedraaid. Dames 1 verloor van een sterker SVU met 3-1, terwijl Dames 2 tegen de nummer 2, Albatros, een knappe 3-1 zege behaalde. Dames 3 speelde al op woensdag. UvO was geen partij in de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Bij de Heren een belangrijke wedstrijd voor Heren 1: nummer 10 tegen 11. Door een 3-1 zege steeg Heren 1 naar de 8e plek. Heren 2 walste ondanks een krappe bezetting 3 sets over UvO heen. De 4e set werd bijna prijsgegeven door gepruts op het eind. Heren 3 speelde een uitwedstrijd in Diemen. Netzo werd 3 sets heel dik verslagen, maar pakte toch nog 1 puntje. Meisjes C1 is steeds nog steeds koploper in de Smashing Ranglijst, maar Meisjes A2 en Dames 3 komen al dichtbij. Komende week maar 2 wedstrijden ivm herfstvakantie en bekerweek, al heeft VONO ook al gevraagd om de wedstrijd uit te stellen. Ook daar kwamen ze er opeens achter dat het vakantie is. Kijk in het programma voor de details.

 • 6e competitieweek: Dames 1 verdringt Albatros van koppositie, woensdag tegen Dames 2. Zaterdag thuisprogramma in Diemen

  11/4/2019

  Een week met bijna allemaal uit-wedstrijden. Meisjes A1, A2 en C1 waren vrij. Meisjes C2 compenseerde dat een beetje en speelde 2 wedstrijden. Op vrijdagavond speelden ze in Weesp en na 4 spannende sets was het 2-2. Op zaterdag speelden ze in Edam en pakten daar een dikke 4-0 overwinning. Meisjes C3 speelde ook al op vrijdagavond en in Nederhorst den Berg was het ook een spannende wedstrijd, waarbij 1 setje werd gewonnen. Bij de Dames speelde Dames 1 in de Verheijhal de topper tegen koploper Albatros. Na verlies van de 1e set, kwamen ze sterk terug en pakten een 2-1 voorsprong. Daarna kwam een razendspannende 4e set, die alle kanten op kon. Uiteindelijk lukte het om met 34-32 ook deze set te pakken en daarmee de koppositie in de competitie. Dames 2 speelde in Uithoorn tegen SAS. Na een duidelijk verlies van de 1e set werd de tactiek aangepast en dit leverde een knappe 3-1 zege op. Volgende week mogen ze helemaal aan de bak, want dan spelen ze zowel tegen de nummer 1 (Dames 1) als de nummer 2 (Albatros). Dames 3 was vrij en Dames 4 speelde bij UvO. Ze pakten nog nipt het laatste setje. Heren 1 moest het zonder de geblesseerde Louk opnemen tegen Allvo. Helaas kwamen ze niet verder dan 1 puntje. Heren 2, met nu ook een Belgische speler in de gelederen, had een stroeve start tegen Albatros. Maar na verlies van de 1e set werd er wel een 3-1 zege behaald. Heren 3 speelde als enige thuis en in Diemen werd koploper KVA in 5 sets op een nederlaag getrakteerd. Meisjes C1 speelden niet en bleven dik bovenaan in de Smashing Ranglijst. Heren 2 verloor zijn 2e plek aan Meisjes A2. Komende week weer een uitgebreid programma, want dan wordt er op zaterdag thuis gespeeld. Dames 1 en 2 spelen al op woensdag om de koppositie in de 1e klasse. Kijk in het programma voor de details.

 • 5e competitieweek: Dikke 4-0 zeges voor Meisjes C1 en A2. Zwaarbevochten 5-sets zeges voor Dames 2 en Heren 1

  11/4/2019

  Een week waarbij alle teams in actie kwamen, de meesten thuis, soms een makkelijke, soms een zwaarbevochten zege. Meisjes A1 moest wel uit. Het werd een gelijkspel in Haarlem, maar ze hadden moeten winnen, vonden ze zelf. Meisjes A2 walste 3 sets over KVA heen en pakte nipt ook het 4e puntje. Meisjes C1 ging door met dik winnen. Leython kwam er 4 sets niet aan te pas. Meisjes C2 speelde tegen een mix-team van Oberon. Het was 4 sets lang spannend, maar elke keer pakte Oberon toch de set. Meisjes C3 had Keizer Otto op bezoek. 2 sets werden makkelijk gewonnen, 2 spannende sets werden verdeeld, dus een mooie 3-1 zege. Bij de Dames pakte Dames 1 weer een zege, ditmaal op SAS. Helaas kon bij een 3-0 stand de 4e set niet uitgespeeld worden, omdat Heren 1 te lang over hun wedstrijd had gedaan. Dames 2 had een veel spannender wedstrijd. Na nipt verlies van de 1e set werd ook de 2e verloren. Maar ze knokten terug en kwamen gelijk. Na een matchpoint op curieuze wijze te hebben overleefd werd de 5e set ook gewonnen. Dames 3 werd tegen WEST het ´slachtoffer´ van deze 2 uur en 20 minuten durende wedstrijd van Dames 2. Want bij een 3-0 voorsprong werd ook deze wedstrijd afgebroken. En ook Dames 4 boekte een zege. Koploper Armixtos werd op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Zoals hierboven al genoemd bij Dames 1 speelde Heren 1 een lange wedstrijd tegen VCC. Alle sets waren spannend en Heren 1 miste matchpoints in set 4. In de 5e set leek het pleit beslecht toen Louk, de enige setter, in set 5 ernstig in botsing kwam met een medespeler en naar het ziekenhuis moest. Maar Jasper liet zien ook een setupje te kunnen geven en met 18-16 werd de overwinning alsnog opgeeist. Heren 2 had in de topper tegen De Spuyt een valse start in de 1e set. Maar daarna werd over de tegenstander heen gewalst met 10, 9 en 18. Heren 3 speelde eerder in de week al tegen De Spuyt, maar kon niet meer dan 1 puntje meenemen naar Diemen. Meisjes C1 blijven dik bovenaan staan in de Smashing Ranglijst met Heren 2 op ruime afstand. Meisjes A2 is na de dikke 4-0 gestegen naar de 3e plek. Komende week weer een uitgebreid programma met veel uit-wedstrijden. Dames 1 speelt in de Verheijhal op woensdag de topper tegen Albatros. Kijk in het programma voor de details.

 • Jeroen de Lange ontvangt de Zilveren Bondsspeld voor 34 jaar inzet als Scheidsrechter!

  11/4/2019

  Een week gelden hebben diverse scheidsrechters van onze regio een bondsspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet als scheidsrechter. Eén van deze scheidsrechters, die werden gehuldigd, was onze Jeroen de Lange, die inmiddels meer dan 30 jaar als fluitist op heeft getreden. Kijk voor meer info en een foto op de NeVoBo site. Jeroen, mede namens Smashing´72, dank voor de jarenlange inzet voor de club en de NeVoBo!